10 Beauty Hacks

04:33

Pozdravljene lepotičke!

Danes bi z vami delila različne tehnike,ki vam bodo olajšale delo pri uporabi ličil,tehnik ki jih uporabljajo poklicni vizažisti in mogoče kaj prihranka v denarnici.

Te tehnike so pomagale meni,ni treba,da jih tudi ve izvajate,če se z njimi ne strinjate.

1. Podočnjaki so del vsakdana in seveda jih ne želimo imeti. Verjetno ste že slišale za barvno korekcijo. Zelena omili rdečico,rdeča/oranžna modre podočnjake...No obstajajo korektorji,ki nam nudijo te barve,ampak se zgodi,da jih pozabimo kupit ali pa hočemo samo prihranit denar. Zato je rešitev rdeča šminka. JA,dobro si prebrala. Rdeča šminka tudi omili podočnjake. Prvo naneseš šminko,nato podlago in na koncu korektor kot vedno.



2. Šminke lahko uporabimo tudi drugače. Rjavi odtenki so bili popularni v 90ih ter tudi zadnje leto. Če nimaš prave barve pudra za senčenje/contouring lahko tudi uporabiš šminko.Prav tako za rdečilo.  Smo pazi,da to narediš pred pudrom v prahu.

 (V živo je bolj rjava,kot na sliki)


3. Sploh ko potujemo,včasih ne moremo nesti vsega s sabo. Če imaš paletko,ki nudi rjave barve in pa svetleče lahko tudi te uporabiš za senčenje in osvetljevanje. Tako imaš senčila in contouring izdelke v enem in ti ni treba vsega nositi s sabo. Moja paletka je Sleek- Au Naturel 601,ki ima sicer pretemne barve za senčenje,ampak lepo barvo za osvetljevanje.



4. Ko si zapolnjuješ obrvi z barvico,gelom ali prahom,se tudi tebi zgodi,da nekatere dele enostavno nemoreš zapolnit,ker ta del noče sprejet pigmenta?
Meni se to vedno zgodi in trik je,da ta del ali pa kar celo obrv obarvamo z korektorjem,zabrišemo in nato gremo čez s produktor. Korektor bo deloval kot primer in bo vezal produkt nase ter bo bolj pigmentiran.




5. Vse imamo rade eyeliner črto,ampak priznajmo,da se nam včasih zalomi,sploh če se nam mudi. Mislim,da ste vse videle tehniko uporabe lepilnega traka,ampak sama ga ne uporabljam rada,zato sem našla drugo rešitev. Čopič za eyeliner pomočimo z micelarno vodico in očistimo dele,kjer ni ravna črta. Vem,da pa vse ne uporabljate čopičev,zato shranite in očistite stari eyeliner in ga lahko uporabljate enako.




6. Sama rada uporabljam črno barvico za zgornjo vodno črto ali modre barvice za spodnjo. Včasih se nam zgodi,da niso tako lepo mazljive ali pigmentirane. Rešitev je enakostavna. Vzami vžigalnik in ga zelo pazljivo in ne preblizu približaj barvici. Počakaj nekaj sekund,da se ohladi in jo lahko uporabljaš. Barvica bo bolj pigmentirana in mazljiva.




7. Imaš najljubšo maskaro,ampak se je že posušila?Nimaš časa ali denarja za novo? No,sama ta problem rešim z kapljicami za oči ali tekočino za leče. Dodaj v maskaro nekaj kapljic in boš maskaro lahko uporabljala še nekaj časa. Če jo imaš več mesecev in ima že čuden vonj,jo vrži v smeti in kupi novo,ker so stare maskare lahko zelo nevarne za oči.



8. Imaš najljubšo barvo šminke in jo ne najdeš v matte formuli? Vzami puder v prahu in ga nanesi čez šminko. Obstojnost bo daljša in imaš dve šminki v enem. Navadno in matte.



9. Sama imam majhne prstke in nohte,zato imam lak povsod po obnohtni kožici. Sem večkrat poskusila očistit ta del z palčico za ušesa,ampak je velikokrat prevelika. Lakiranje je zame najbolj tečno opravilo,zato sem vzela majhni čopič za eyeliner in ga pomočila v aceton ter očistila del okoli nohta.



10. Chockerji so postali zelo popularni,amapk po trgovinah niso ravno poceni. Lahko pa jo izdelaš sama. Vzami črno naramnico s modrčka,jo prilagodi,obe strani daj eno čez drugo,da se lahko zapne in imaš novo chocker verižico.



Končni videz z vsemi tehnikami:))

Upam,da so vam ti nasveti kaj pomagali. Če pa veš še sama za kakšne beauty hacke pa jih zapiši v komentar.

Chat with you next time.
XoXo Tjaša

You Might Also Like

2 komentarji

  1. Ko pozabiš doma kakšen kos makeupa, se moraš vedno znajt in šele takrat odkriješ kako multifunkcijski so določeni izdelki :D.

    Z eyelinerjem sem si tudi sama že kdaj pomagala z micelarno. Če je napaka manjša pa kar z korektorjem. Trik z mat šminko tudi sama uporabim. Ampak jaz dam preko ustnic eno plast robčka in s čopičem popudram čez to. :)

    Tole s choker me je pa nasmejalo. Sem prvič videla ta hack :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je tudi presenetil ta hack z naramnico,saj sem si jaz sama izdelala chocker z stare majce in zadnjim delom starega modrca.
      Pri naramnici če paziš zgleda super in se sploh ne vidi:)

      Izbriši

Like us on Facebook

Follow

Flickr Images